VB
VB Proff

Fra bondegård til boliger

Ni boenheter med gjennomgående miljøprofil er resultatet etter den omfattende rehabiliteringen av et gammelt gårdsbruk på Stokka i Stavanger.

 

Midt på Stokka, sentralt i Stavanger lå for få år siden et av byens gjenværende gårdsbruk. Eier Henning Stokke ønsket ikke å rive gården, men å skape en verdi ut av bygningene. Låven og redskapshuset var falleferdig, våningshuset krevde modernisering, og det var på tide å gjøre noe. Drømmen var å skape et godt sted å bo med fokus på energivennlige løsninger og materialbruk. 

Tydelig miljøfokus

Samarbeid med byantikvaren var avgjørende for å få satt prosjektet ut i livet. Gjenbruk av materialer har hatt et stort fokus, og i de ferdige moderne leilighetene er det fortsatt tydelig hva bygningene opprinnelig har vært. Boligene er utformet med gjennomgående miljøprofil; fra gjenbruk av bygning til varme via energibrønner. 

Fast timepris og godt samarbeid

VB Alfa Rør har vært med som underentreprenør og har levert sprinkler, vann- og varmeanlegg samt baderomsinnredning. I et prosjekt der det var utfordrende å sette opp en forutsigbar plan, ble løsningen å gjøre jobben på timer med fast timepris og fast påslag på materiell. Med god kommunikasjon overfor byggherren, ble dette et samarbeid som fungerte godt for begge parter. 

Langsiktighet og kvalitet

– det var det VB Alfa Rør hadde fokus på når de valgte løsninger til gårdstunet på Stokka. Gulvvarme og tappevann er levert av Uponor. Alle armaturer er levert av Grohe og porselenet er fra Villeroy & Boch og noe Duravit. Foss Fabrikker har levert skap som har blitt kombinert med stedsbygde løsninger av møbelsnekker, og tre energibrønner har blitt boret for å forsyne varmepumpene som er levert av Bosch/IVT. 

Boliger, fellesrom og atelier

Det gamle gårdstunet har nå ni boenheter – syv i den gamle låven og to i det opprinnelige våningshuset. Tunet som ligger mellom bygningene skal være felles for leietakerne, her kan det grilles og settes i gang aktiviteter. Redskapshuset på tunet er bygget om til å huse en fellesstue/verksted og gjesterom/atelier.

Arbeid:

Sprinkler-, vann- og varmeanlegg

Baderomsinnredning 

Sted:

Stavanger, Rogaland 

Arbeid utført av:

VB Alfa Rør

Det synlige sprinkleranlegget er lekkert i kobberrør. Foto: Alfa Rør AS