Privat Proff

Gi gamle rør nytt liv

Før eller senere må hus og gårder, sameier og borettslag renoveres og få tilbake sin gamle storhet igjen. I slike omfattende prosjekter har spørsmålet om hva som skal gjøres med alle de gamle rørene ofte dreid seg om hvor mye det koster å skifte dem ut. Men, heldigvis, i dag finnes det et alternativ som er både raskere, billigere og mindre ubeleilig.

Dersom du skal renovere avløpsrørene i bygget, er rørfornying et godt alternativ til rørutskiftning. Ved rørfornying installeres nye rør eller foringer på innsiden av de gamle. Dette skjer uten store inngrep i selve bygget. 

Rørfornying er både raskere og ryddigere enn rørutskiftning, som ofte innebærer riving og graving. Det er også en billigere prosess, fordi den er mindre arbeidskrevende. 

For å vite om rørfornying er et alternativ som egner seg for deg, bør du starte med å la en fagperson fra VB foreta en besiktigelse av dagens røranlegg. Det kan være mye å spare!

Les mer om hva vi i VB anbefaler for sameier og borettslag som skal skifte rørsystemer.

Fra VB Bloggen

Kjøling har en stor betydning for energibruken i bygget ditt, og det er viktig at alt fungerer som det skal. Hvilken type kjøleanlegg du har installert bestemmer hvilke krav som stilles til ettersyn og vedlikehold. Her er det du trenger å vite om kjøletårn, tørrkjølere og kjølemaskiner.

Uttrykket "pengene renner ut" passer ekstra godt når det er snakk om høyt vannforbruk, som i dette selvopplevde eksempelet fra et hotelltoalett i hovedstaden.

Har du brukt samme fastlege gjennom en årrekke? En lege som kjenner deg over tid vil trolig forstå deg bedre når du sier at noe er galt, og anbefale behandling basert på historikk og kunnskap om deg og kroppen din. På mange måter er det slik med den faste rørleggeren også. Den personen eller det firmaet som kjenner det rørtekniske anlegget i bygget ditt, og som forstår hvor det gjør «vondt».