VB
VB Proff

Miljøvennlig varme og brukervennlig utstyr i ny barnehage

VB bedriften Harald Larsen Rørlegger i Gauldal kan ta en stor del av æren for at Soknes barnehage på Støren har fått miljøvennlig gulvvarme, fine kjøkkenløsninger og baderom som er tilpasset både voksne og barn.

Leveransen har bestått i installasjon og montering av sanitær- og varmeanlegg. Varmeanlegget driftes av en Nibe f1345 væske/vann varmepumpe på 24 kW som henter energi fra 3 energibrønner på 250 meters dyp.

På kontor og møterom i det nye bygget spres varmen spres via radiatorer, mens de øvrige lokalen har fått vannbåren varmegulvvarme. Det skal bli behagelig både å krype og gå på gulvene i den nye barnehagen!  

I gulvene ble det lagt cirka 3 500 meter gulvvarmerør av typen Roth Xpert S5. Hele varmeløsningen kontrolleres via et styringssystem som gir full kontroll på temperatur og energiforbruk til enhver tid. Det må være enhver driftsleders drøm!

Det ble også levert VVS-utstyr til ti toalettrom, to stellerom, et felleskjøkken, og kjøkken på alle baser. Følgende utstyr ble installert:

  • Oras safira på vaskerenner og på toalettrom 
  • Oras Optima berøringsfri på håndvasker på avdelingene 
  • Gustavsberg Nautic armatur på alle kjøkken 
  • Villeroy & boch O`novo Omnia vegghengt toalett for barn 
  • Intra vaskerenner

Jobben, som har tatt omtrent et år, har blitt grundig dokumentert ved hjelp av kvalitetsverktøyet VB Smart. Ifølge Jostein Larsen, har det vært et morsomt oppdrag som også har gitt dem enda mer erfaring og mange gode opplevelser.

Hvis du er interessert, kan du ta en nærmere kikk på Soknes barnehage i denne 3-d animasjonen. 

Soknes barnehage ble offisielt åpnet 5. oktober. 

«Vi har fått en barnehage med godt inneklima –  og med brukervennlige løsninger som både små og store er veldig fornøyde med!», sier leder i barnehagen, Odd-Arne Haugen. Som i tillegg kan fortelle at Harald Larsen Rørlegger har vært veldig behjelpelig når det har vært behov for endringer etter oppstart.