VB
God energi

Boret 200 meter ned i bakken, sparer 70% av oppvarmingen!

Da familien Hagvin i Kongsvinger skulle bygge nytt hus hadde de i utgangspunktet tenkt å anvende tradisjonell oppvarming i form av panelovner og lignende. Men sammen med VB fant de en langt bedre løsning.

Men med 400m boligflate, sier det seg selv at oppvarmingsutgiftene hadde spist godt av familiebudsjettet til familien i Kongsvinger. Det er kalde vintre på de traktene.

Oppdaget smartere alternativer

Under en boligmesse kom familien i kontakt med den lokale leverandøren av varmepumper.

– Egentlig en aldri så liten åpenbaring. Jeg var ikke klar over at vi hadde så mange alternativer å velge mellom, heller ikke hvor mye det var å spare, sier huseier Tor Egil Hagvin.

Etter å ha diskutert ulike løsninger, komfort og besparelser, ble det fort forandring i planene. Elektrisk oppvarming av rom og tappevann var ikke lenger noe alternativ. Det var utelukket.

Vannbåren varmeløsning

Ved å bore et par hundre meter ned, der grunnvannstemperaturen er stabil, henter vi rett og slett varmen fra egen tomt. En Bosch væske/vann varmepumpe sørger i neste omgang for å produsere varme til oppvarming av hele huset gjennom et sinnrikt gulvvarmesystem. Rikelig med varmt tappevann blir det også, poengterer Tor Egil.

– Vi er en badeglad familie med høyt vannforbruk.  

Lunt og behagelig

– Vannbåren gulvvarme er vel kanskje det smarteste trekket vi har gjort her i huset. Det gir en lun og behagelig varme året rundt. Og det er et stabilt system. Så lenge termostaten er riktig innstilt, holder det jevn temperatur selv når gradestokken ute kryper mot minus 40, sier Tor Egil fornøyd.

Sparer 70 % av oppvarmingsutgiftene

I forhold til tradisjonell elektrisk oppvarming er det mye å hente ved å tenke alternativt. For familien Hagvin utgjør det en besparelse på nærmere 70 % av de totale kostnadene til oppvarming. I dag er familien storfornøyd med det lave strømforbruket. 

Kan det være noe for deg?

Forholdene der du bor, er avgjørende for hvordan du best kan utnytte energien du har på egen tomt. I utgangspunktet har du mange muligheter: Luft, fjell, jord eller vann. Spør din VB Rørlegger om råd!

Dette er den beste investeringen familien har gjort! Med å velge en god oppvarmingsløsning sparer vi 70% av oppvarmingskostnadene.

Arbeid:

Vannbårent varmesystem

Sted:

 Kongsvinger, Hedmark

Arbeidet er utført av:

VB

IVT leverer varmepumper som kan hente energien fra luft, sjø, berg, jord og avtrekksluft.
Fra det tekniske rommet i boligen