VB
Oppvarming

God innsikt og utsikt utenfor Bergen

Helt der oppe på toppen, i Glaskaråsen like utenfor Bergen, har Sylvia Padlesak og Geir Mathiesen bygget drømmehuset. Med seg på laget hadde de blant annet VB. Sånt blir det energisparende og komfortable løsninger av.

Paret var svært bevisst på hvordan de ville ha det da de skulle bygge. Det skulle være mest mulig vedlikeholdsfritt, miljøvennlig og energibesparende. Dessuten komfortabelt. Men selv om man har planene klare er det er viktig med gode samarbeidspartnere. I samarbeid med Lars-Martin Norheim, daglig leder hos VB Hundven & Monsen VVS kom de frem til de ideelle løsningene. VB har vært leverandør av både sanitæranlegg og varmeinstallasjoner. Familien på fire nyter nå godt av både den jevne varmen i gulvene og de lekre badene.

Godt samarbeid

Gjennom store vindusflater i stua har de fantastisk utsikt over Byfjorden. Her er det lett å bli stående, lett å drømme seg bort. Interiør- og arkitekturbøker står på rekke og rad i bokhylla, vitner om stor interesse for faget.

– Ja, vi er veldig bevisste på hvordan vi vil ha det. Det ligger en tanke bak alle løsningene. I starten satt vi mye på internett for å finne varme- og energiløsninger som kunne passe for oss. Vi ble i grunnen ikke så kloke, og kontaktet derfor VB. Å bruke dem var naturlig for oss, da vi også hadde brukt dem til prosjektering av hytten vår i Myrkdalen. Vi er veldig fornøyde, både med resultatet av huset vårt og samarbeidet med Lars-Martin Norheim fra VB, forteller Sylvia.

Stabil varme, lavt energiforbruk

Paret forteller at de ble godt informert om alle tilgjengelige varmeløsninger som kunne passe for huset deres. Med gode forhold for å utnytte varmen i fra berget, falt valget på en væske/vann varmepumpe, med dertil hørende gulvvarme.

 – Det har gitt oss stabil og god varme i hele huset. I tillegg er det godt å slippe å bekymre seg for om det er kaldt når du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Vannsløyfene i gulvene kan reguleres separat og programmeres med både nattsenking og lavere temperaturer. Det er en god ting, spesielt når vi er borte over lengre perioder, sier Sylvia.

Løsningen gir lavere energiforbruk. Og ikke minst; det gir høy komfort og trivsel. Når det er sagt, så er dette også huset bedre isolert enn minstekravet, noe som fører til svært lavt varmeutslipp. Bruksarealene i boligen er på ett plan, med tre soverom, to bad, vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Kokende vann rett fra kranen

På nedre plan har de en utleieleilighet. Her er det også gjesterom, ekstra soverom, toalett, dusj og kjellerstue. Og for ikke minst svømmebassenget, der familien kan ligge og boltre seg mens de nyter utsikten. På kjøkkenet har VB Rørlegger Lars-Martin installert Grohe Red Duo kjøkkenbatteri. 

– Dette er et kjøkkenbatteri med to valg. I tillegg til standarden med varmt/kaldt vann, har den en kokefunksjon. Vannet blir varmet opp i en liten bereder plassert i kjøkkenskapet under vasken. Kokende vann rett fra kranen, til teen eller nudlene. Hendig i en travel hverdag, smiler Lars-Martin. 

Grohe Red Duo kjøkkenbatteri gir deg kokende vann rett fra springen.
Huseier Sylvia Padlesak.
Fordelerskap