Bad

Fem tips til hvordan du kan utnytte plassen på et lite bad

Her er fem tips til deg som ønsker å utnytte plassen på et lite bad best mulig. Alle bad må planlegges ut fra størrelsen – og på bad som er mindre enn seks kvadratmeter er det lyst, smalt og høyreist som gjelder. Og bare så det er sagt: Det er ingen grunn til at et lite bad ikke skal bli like fint og funksjonelt som et større!

 

 

1) Bygg i høyden

Heng skap og hyller på veggen, gjerne også over hverandre hvis takhøyden tillater det. Smart oppbevaring kan løses med smale varianter av baderomsmøbler og servant, da holder du det også elegant og luftig med så mye gulvplass som mulig.

Tenk kreativt! Det er mulig å få skrå servanter til plassering i hjørner, og kanskje kan du få inn en ekstra hylle eller to over toalettet.

2) Velg vegghengt toalett

Vegghengte toalettskåler frigjør gulvplass og gjør det enklere å gjøre rent – noe som jo alltid er en fordel. Det er også mulig å få toalettløsninger som kan plasseres skrått i et hjørne av badet. 

3) Øk romfølelsen med lys og lyse farger

Hold deg til lyse farger, invester i god og riktig belysning og inkluder et speil – det øker romfølelsen. Men det betyr ikke at farger ikke er velkomne! Så lenge hovedfargen er lys kan rommet gjerne inkludere fargesterke detaljer, ulike materialer og mønstre.

4) Gå for dusj!

Frittstående dusj med foldedører eller svingdører er det mest plasseffektive – og det beste for romfølelsen er om de er i klart glass. Dusjkabinett krever mer plass, men det er mulig å få tak i smalere varianter også her. I noen rom er det nok med en glassvegg og markert fall på gulvet, så trenger du ikke bruke plass på dusjdører i det hele tatt. Løsningene er mange –kontakt din nærmeste VB Rørlegger, så finner vi frem til den som er best for deg.

MÅ du ha badekar? Det skjønner vi godt! Såfremt det er gulvplass nok anbefaler vi at det da kombineres med en lekker dusj og en glassvegg som sørger for at vannet havner der det skal.  

5) Vask og tørk på liten plass

For deg som vil ha vaskemaskin og tørketrommel hver for seg, anbefaler vi å lage en vaskesøyle med tørketrommelen øverst. Det finnes også smalere typer maskiner hvis du ikke har plass til standard bredde.