VB
Oppvarming

Norges smarteste passivhus!

Denne villaen i Bergen har solfangere på taket, luft til vann/vann til vann varmepumpe, pluss en pelletsovn for ekstremkulde. Dette er kjente varmesystemer, men satt sammen på en helt ny måte. Proppfullt av nymotens teknologi, og like enkelt å betjene som en termostatovn. Smart, ikke sant?

Varmesystemet til Siri Kalvatn er en nyvinning. Akkurat som huset, som er tegnet og bygget av IdealBygg.

Et klimavennlig pilotprosjekt

Dette er det første passivhuset i Norge basert på Woodmate byggesystem. For mens det opprinnelige passivhuset gjerne var tett som en termos, er dette pustende. På tross av at veggene er en halv meter tykke, er de diffusjonsåpne og eliminerer fuktproblematikken på en naturlig måte. Her finnes ikke spor av svevestøv eller helseskadelige avgasser. Byggeteknikken er basert på gjenvinnbare materialer. 

Gjenvinningsgrad opp mot 100 %

Solfangere og varmepumpe. Kjente varmesystemer, ja visst! Nyvinningen ligger i måten alt dette samkjøres på. I prinsippet skal varmepumpen slå seg på når solfangerne ikke gir nok energi. Kombinert med balansert ventilasjon og vannbåren oppvarming av tilluften i utvalgte rom, blir dette enestående energieffektivt. Skulle det bli ekstremkulde, vil en pelletsovn tenne av seg selv. Alle enheter spiller sammen og styres automatisk. Gjenvinningsgraden vil ligge opp mot 100 prosent. 

Solfanger i regntunge Bergen? Ja visst! Les mer om vanlige varmemyter. 

Montert av VB

VB har vært aktivt med gjennom hele prosessen, levert og montert opp hele anlegget. En utfordrende og meget spennende jobb i følge VB Hundven & Monsen i Bergen. 

Smarte varmeløsninger er én ting – men visste du at vi har smarte ting til kjøkkenet også? 

Arbeid:

Varmesystem med solfanger, vannbåren varme og pelletsovn. 

Sted:

Bergen, Hordaland

Arbeidet er utført av:

VB Hundven & Monsen VVS

Med 50 cm tykke vegger kan Siri Kalvatn skryte på seg de bredeste vinduskarmene i nabolaget.