VB
Bad

Vibeke ba om gode råd - og fikk nytt bad

Hvordan kan man pusse opp badet mest mulig miljøvennlig? Det var spørsmålet Vibeke stilte VB – og som gjorde at hun ble den heldige vinneren av gode råd – og et nyoppusset bad.

Det var mange grunner til at Vibeke ønsket seg nytt bad. Det lille badet hennes var både mørkt, slitt og vanskelig å holde rent.

– Det var sorte flekker langs kantene på gulvet. Dessuten var det dårlig med lagringsplass, skapet var lite funksjonelt, og det var vanskelig å få oversikt over tingene mine, sier Vibeke.

En faktor var viktig for henne: Hun ville gjerne at oppussingen skulle skje så miljøvennlig som mulig. Der hadde VB-rørlegger Eivind Stern Bergersen fra VB Martinsen & Brodahl AS gode råd. Han fortalte at mange store leverandører satser på vannsparing og lager svanemerkede produkter.

– Jeg var veldig glad for at de kunne svare meg på hvordan de kan håndtere avfall riktig og at man kan bruke leverandører som er miljøvennlige. Jeg tenkte også det var bra at man kan oppgradere et bad ganske mye uten å gjøre alt, da vil det jo bli mer miljøvennlig når man ikke trenger å kaste ut alt det gamle, sier Vibeke.

Da håndverkerne var i gang med arbeidet var Vibeke fornøyd med hvor rask og fin oppussingsprosessen var.

– Håndverkerne var hyggelige og raske, proffe og hensynsfulle, sier hun.

Det var også en overraskelse i vente: hvor mye større badet så ut med smartere løsninger og bedre lyskilder. Taket ble malt hvitt, og det ble satt inn et stort speilskap med lys.

– Større speil gjør at du får mer romfølelse. En liten illusjon, men det fungerer, sier Eivind.

– Det har blitt så mye finere, freshere og lysere. Helhetsinntrykket av leiligheten har blitt enda bedre. Det som ble gjort på badet var langt over min forventning av hva man kunne gjøre for den premien, sier en fornøyd Vibeke.

Hun legger til at nyoppusset bad har økt trivselen, og at det er enda hyggeligere enn før å invitere gjester på besøk.

– Jeg lengter nesten hjem bare for å gå på badet, sier hun og ler.

Alt du bør vite om oppussing av bad

Det er mange detaljer å tenke på og mange dokumentasjonskrav som må oppfylles. Men frykt ikke - her finner du alt du trenger å vite om oppussing av bad!