VB
Oppvarming

Fire gode grunner til å velge vannbåren varme

Vurderer du vannbåren varme i hjemmet? Da er du inne på noe smart – av flere grunner. Her er noen fordeler med vannbåren varme.

1. Bedre inneklima

Astma- og allergiforbundet anbefaler vannbåren varme fordi det gir bedre inneklima enn panelovner. Med vannbåren varme slipper du nemlig at støv virvler rundt og blir brent på panelovnen – som skaper dårlig luftkvalitet. Mange nye barnehager har vannbåren varme i gulvet.

 

2. Bedre komfort

Vannbåren varme gir en jevnere og mer behagelig varme enn andre alternativer. Og hvem vil vel ikke ha det godt og komfortabelt i hjemmets lune rede?

 

3. Du kan spare energi

Når du er varm på føttene kan du skru ned termostaten et par grader og fortsatt ha det behagelig. God varmestyring kan faktisk senke energiforbruket med opptil 30 prosent. Det er bra både for lommeboka og miljøet. I tillegg er det en fordel å ikke være avhengig av strøm som eneste energikilde, særlig på de kaldeste dagene når strømnettet sliter med kapasiteten og strømmen er veldig dyr. Med vannbåren varme og varmepumpe har du en fleksibel løsning som lar deg veksle mellom flere energikilder.

 

4. Du kan få et klimanøytralt hus (på sikt)

Skal du bygge nytt? Tenk langt fram! Har du vannbåren varme i gulvet og varmepumpe, kan du supplere med solfanger som utnytter energien i solstrålene. Da har du en energieffektiv og miljøsmart bolig for framtiden – som også er god å bo i her og nå.

 

Lyst å vite mer om vannbåren varme? Bli klokere her!