VB
Oppvarming

Alle kan få vannbåren varme

Uansett hvor du bor i landet, finnes det energismarte løsninger som passer boligen din. Du kan få vannbåren varme i gulv – men også ved hjelp av viftekonvektorer!

Så godt som alle boliger kan få installert vannbåren varme i en eller annen form, og vi i VB kan ordne alt for deg; fra rådgivning og byggemelding til kommunen, til installasjon og godkjenning.

Vannbåren gulvvarme

Behagelig, effektivt og fleksibelt! Vannbåren gulvvarme gir direkte varme gjennom føttene og fordeles jevnt i rommet. Resultatet er en ideell varmekomfort der innetemperaturen kan holdes 2–3 grader under det som må til for å få tilsvarende varmeeffekt med f. eks. elektriske panelovner.

I VB leverer vi vannbåren gulvvarme av høy kvalitet. Det finnes løsninger for vannbåren gulvvarme som kan benyttes i enebolig eller leilighet, om du skal bygge nytt eller rehabilitere, og i alle typer gulv. Du kan også velge hva slags energikilde du vil hente varmen fra, og kan også bytte kilde senere. Trådløs styring av gulvvarmen gjør det også mulig å justere romtemperaturen i hvert enkelt rom.

Vannbåren varme med viftekonvektorer

Det er fullt mulig å få vannbåren varme også uten gulvvarme. Viftekonvektorer krever minimale inngrep i konstruksjonen til en eksisterende bolig. De er kraftige, effektive og virker på lave temperaturer – og er derfor perfekte for varmepumpedrift i kombinasjon med et radiatoranlegg.

Viftekonvektorer er imidlertid mer energieffektive enn vanlige radiatorer. De har et svært lavt vanninnhold, noe som betyr raskere oppvarming og lavere energiutslipp.

En løsning som dette kan passe godt i boliger som skal bytte ut oljefyren med varmepumpe, eller i rehabilitering av eldre boliger med elektrisk oppvarming. Med en viftekonvektor trenger du ikke ta opp eksisterende gulv, fordi det trekkes rør fra varmepumpen til konvektorene.