VB
Bad

Fra slitent 80-tallsbad til mørkt og tidsriktig baderom

Et stort bad fra slutten av 80-tallet som hadde overgått levetiden sin ble helt nytt. Fliser, røropplegg, til og med nye vinduer - alt koordinert av prosjektlederen fra VB Volden Tollefsen.

Audun Berg og familien bor i Sandnes, i et hus som ble bygget på slutten av 1980-tallet. At badet begynte å trenge en oppgradering hadde vært tydelig en stund. 

– Vi begynte å se symptomer på at badet var slitt, det var fliser som begynte å sprekke og sånn. En oppussing begynte å bli høyst påkrevd, sier Berg.

Det var VB VoldenTollefsen som fikk oppdraget med å lage nytt bad. Planløsningen på det 16 kvadratmeter store badet var funksjonell som den var, så i hovedsak bestilte Berg et bad med samme løsning - bare nytt. Derfor ble møbler, dusj, badekar og toalett satt opp på samme sted som på det gamle badet. 

Det eneste som ikke fikk bli med videre var det gamle bidéet - et produkt som hadde sin storhetstid på 80-tallet og som ikke er så vanlig lenger. Da bidéet forsvant fikk det nye badet plass til en mer romslig dusjløsning.

Vinduer og fliser ble også byttet ut i samme prosess. På baderomsinnredningen var det svært mye å velge i, og der fikk de god hjelp av prosjektleder Terje Vik i VB VoldenTollefsen.

– Han var veldig flink til å hjelpe oss med å finne gode løsninger til badet, for det er ufattelig mye å velge mellom. Og han tok seg av koordineringen av alle de forskjellige håndverkerne som måtte inn på en så omfattende restaureringsjobb. Det har virket helt utmerket, sier Berg.

Vik laget framdriftsplan og koordinerte elektrikere, fliseleggere, snekkere, interiørkonsulenter og malere. 

– Vi har flinke, faste folk med oss som utfører jobben. Å pusse opp eller renovere et bad skal være enklest mulig for kunden. De skal bestemme hvordan de vil ha det, og så skal de få det fiks ferdig, sier Vik. 

– Resultatet har blitt veldig bra, og badet har blitt veldig fint, sier en fornøyd Audun Berg.

 

Går du med tanker om å pusse opp badet?