VB

Vaskerom: Denne trenden har økt de siste to årene

Det er mange fordeler med et godt og funksjonelt vaskerom. Her er noe av det du bør tenke på når du planlegger et vaskerom i hjemmet.

Stadig flere spør etter vaskerom, ifølge IFI. En av årsakene kan være at vi har tilbragt mye tid hjemme de siste to årene og blitt oppmerksomme på hvor nyttig det er med et eget rom til klesvask (og rot). 

Uansett årsak er det ingen tvil om at et godt vaskerom er både nyttig og praktisk. Mange synes det er fint å slippe å ha klesvask hengende til tørk i oppholdsrom, og dessuten ha et eget rom hvor man kan brette klær og oppbevare vaskeutstyr, håndklær, mopper og støvsuger. 

Åse Hoff er prosjektleder for bad i VB Rørlegger Torgersen og snakker med mange kunder som ønsker seg et funksjonelt og godt vaskerom. Det finnes heldigvis mange smarte løsninger..

- Først og fremst tenker vi på det funksjonelle. Har du liten plass, må vaskemaskin og tørketrommel stå oppå hverandre. Har du bedre plass, er det lurt med en god arbeidsbenk hvor du kan legge sammen klær. Noen ønsker seg også et vaskekar, sier hun.

Hvordan du plasserer møblene er selvfølgelig avhengig av hvor mye plass du har og hvordan rommet er utformet. 

- Mange er opptatt av gode skapløsninger, at du kan få satt vaskepulver og utstyr vekk i et høyskap eller i overskap. Vi prøver å legge til rette og utnytte veggplass og gulvplass best mulig, sier Hoff. 

Thea Marie Wien Alvik er daglig leder i VB Wien og Lie Rørleggerbedrift. Hun er enig i at best mulig utnyttelse av plassen er viktig og tipser også om at det kan være lurt å legge opp til en utslagsvask hvor man kan ta “grovvasken”. 

Noen tekniske ting må også være på plass på vaskerommet. 

- Gode utluftings- og ventilasjonsmuligheter er viktig. Vaskemaskin og tørketrommel genererer varme og kondens, så det er viktig med god utlufting av rommet, sier Wien Alvik.

Vaskerommet kan naturligvis også være et trivelig rom. Det trenger med andre ord ikke være kjedelig for å være praktisk. Både Vedum og Linn Bad har vaskeromsmøbler og innredningsløsninger som er smarte, funksjonelle og pene, for eksempel uttrekkbart strykebrett, skuffer under vaskemaskin som løfter maskinen opp til bedre arbeidshøyde og romslige og oversiktlige skap. Med et godt vaskerom blir rett og slett kjedelige hverdagsoppgaver litt hyggeligere!

Trenger du flere råd? Ta kontakt med din nærmeste VB-rørlegger for tips og råd til vaskerom i ditt hjem.

Vaskerom fra Linn Bad med uttrekkbart strykebrett
Vaskerom fra Vedum