De ideelle varmeløsningene for drømmehuset i Bergen

Helt der oppe på toppen, i Glaskaråsen like utenfor Bergen, har Sylvia Padlesak og Geir Mathiesen bygget drømmehuset. Med seg på laget hadde de blant annet Varme & Bad. Sånt blir det energisparende og komfortable løsninger av.

Spør oss om varmeløsninger »

Paret var svært bevisste på hvordan de ville ha det da de skulle bygge seg hus. Det skulle være mest mulig vedlikeholdsfritt, miljøvennlig og energibesparende. Dessuten, og ikke minst - det skulle være delikat og komfortabelt. Men selv om man har planene klare er det er viktig med gode samarbeidspartnere. Da var det godt å få Varme & Bad på banen. I samarbeid med Lars-Martin Norheim, daglig leder hos Hundven & Monsen VVS AS, kom de frem til de ideelle løsningene for sitt hjem. Varme & Bad har vært leverandør av både sanitæranlegg og varmeinstallasjoner. Da familien på fire flyttet inn i mai 2012, kunne de nyte godt av både den jevne varmen i gulvene og de lekre badene.

Godt samarbeid

Når den kalde vinteren snor seg rundt husveggene ute, da er det godt å komme inn i varmen. Gjennom store vindusflater i stua har de fantastisk utsikt over Byfjorden. Her er det lett å bli stående, lett å drømme seg bort. Interiør og arkitekturbøker står på rekke og rad i bokhylla, vitner om stor interesse for faget. - Ja, vi er veldig bevisste på hvordan vi vil ha det. Det ligger en tanke bak alle løsningene, sier Sylvia. - I starten satt vi mye på internett for å finne varme- og energiløsninger som kunne passe for oss. Vi ble i grunnen ikke så kloke, og kontaktet derfor Varme & Bad. Å bruke dem var naturlig for oss, da vi også hadde brukt dem til prosjektering av hytten vår i Myrkdalen.

Vi er veldig fornøyde, både med resultatet av huset vårt og samarbeidet med Lars-Martin Norheim fra Varme & Bad.

Stabil varme, lavt energiforbruk

- Vi ble godt informert om alle tilgjengelige varmeløsninger som kunne passe for huset vårt. Med gode forhold for å utnytte varmen i fra berget, fant vi ut at en væske/vann varmepumpe var tingen, med dertil hørende gulvvarme. Det har gitt oss stabil og god varme i hele huset. I tillegg er det godt å slippe å bekymre seg for om det er kaldt når du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Vannsløyfene i gulvene kan reguleres separat og programmeres med både nattsenking og lavere temperaturer. Det er en god ting, spesielt når vi er borte over lengre perioder. Dette gir selvsagt lavere energiforbruk. Og ikke minst; det gir høy komfort og trivsel. Når det er sagt, så er også huset bedre isolert enn minstekravet, sier Sylvia. - Det fører igjen til svært lavt varmeutslipp. Bruksarealene er på ett plan. Tre soverom, to bad, vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sylvia og Geir har også laget til en utleieleilighet på ca. 55 kvadratmeter. Den ligger på nedre plan, med egen inngang. Her er det også gjesterom, ekstra soverom, toalett, dusj og kjellerstue. Og for ikke å glemme svømmebassenget, der familien kan ligge og boltre seg mens de nyter utsikten over Byfjorden. På kjøkkenet har rørlegger Lars-Martin installert Grohe Red Duo kjøkkenbatteri. - Dette er et kjøkkenbatteri med to valg. I tillegg til standarden med varmt/kaldt vann, har den en kokefunksjon. Vannet blir varmet opp i en liten bereder plassert i kjøkkenskapet under vasken. Kokende vann rett fra kranen, til teen eller nudlene. Hendig i en travel hverdag, smiler Lars-Martin.