VB
God energi

Vannbårent varmesystem ga hyggelig strømregning

Ekteparet angrer ikke på valget av vannbårent varmesystem:

– Vi har spart flere tusenlapper i måneden, og blir like positivt overrasket hver gang strømregningen kommer, sier Torkjell.

– Lavere strømregning har vi aldri fått!, sier huseierne Hildur og Torkjell. 

Ekteparet angrer ikke på valget av vannbårent varmesystem:

– Vi har spart flere tusenlapper i måneden, og blir like positivt overrasket hver gang strømregningen kommer, sier Torkjell. 

Luft/vann varmepumpe

Boligen til ekteparet i Sykkylven er 170 kvadratmeter på ett plan, med ekstra tykke vegger, energisparende vinder og ekstra isolasjon. Oppvarmingen besørges av en luft/vann varmepumpeløsning med tilhørende vannbåren gulvvarme. 

– Vi vurderte å bore egen energibrønn, med etter samråd med VB Rørleggerne kom vi fram til at en varmepumpeløsning som denne ville være det som egnet seg best. Og det er en helt suveren løsning for oss, også gjennom en kald vinter. 

Bor du også i Møre og Romsdal? Da har du 14 VB-bedrifter å velge mellom! Se hvilken VB Rørlegger som er nærmest der du bor. 

– Kjempefornøyde

Kapasiteten på varmtvannet er det eneste som ikke har svart helt til ekteparets forventninger, men også det ble det en løsning på: 

– Når det kommer mange gjester til gards og alle skal dusje, kan det bli litt skrint. Det har vi løst ved å sette inn en elektrisk hurtigvarmer, så vi kan ikke si annet enn at vi er kjempefornøyde. 

Og kona Hildur stemmer i:
- Det er vi så det holder ja. Og så må vi jo ikke glemme å skryte av den behagelige varmen det er i gulvene, Torkjell. Når du ligger på alle fire med barnebarna og pusler, kan du jo holde på i timevis.  

Tilskudd fra Enova til vannbårne oppvarmingssystemer

Vannbårne oppvarmingssystemer kan gi mulighet for tilskudd fra ENOVA. For Torkjell og Hildur ble det 10.000 kroner ekstra å rutte med.

"Da strømregningen kom fikk vi oss en hyggelig overraskelse!"

Arbeid: Vannbårent varmesystem
Sted: Sykkylven, Møre og Romsdal

Arbeidet er utført av: VB Sykkylven Rør AS

Ved hjelp av denne varmepumpeløsningen, bruker Torkjell og Hildur uteluften til å varme opp vannet og boligen med. Det er en CTC Eco Air 105 luft/vann. Forøvrig sper de på med en elektrisk hurtigvarmer av typen CTC Eco el 1550.