VB
Oppvarming

Oljefyring vil forsvinne. Vi presenterer alternativene!

Stortinget har bestemt at all fyring med fossilt brennstoff vil bli forbudt fra år 2020 – og det er slettes ikke så lenge til! Vi hjelper deg gjerne med å finne frem til både alternativer og tilskuddsordninger som finnes, allerede i dag.

Har du oljefyr? Enova ønsker å være teknologinøytral, men de er klare i sitt råd om at folk bør velge vannbåren varme eller beholde de gamle radiatorene hvis de har slike. Og det har jo de aller fleste med oljefyr.  

Velg vannbåren varme

Det gir den beste og mest stabile varmen med størst fleksibilitet. Det betyr at du nokså enkelt kan bytte varmeløsning om andre alternativ enn det du velger nå blir mer attraktive på et senere tidspunkt.  

God investering

Prisen for en varmepumpe varierer med størrelsen på boligen din og hvordan den er isolert. Å bytte fra oljefyr til luft/vann eller væske/vann varmepumpesystem kan være en nokså stor investering, men med støtten du kan få og reduksjonen av fyringskostnadene går regnestykket likevel i pluss fra første dag for mange. 

Er det mulig å bore og man har et stort energibehov er væske-til-vann varmepumpe den mest lønnsomme investeringen. Men det har skjedd mye på luft-til-vann varmepumper de siste årene og for mange er dette en god løsning – spesielt i nye boliger hvor energibehovet er lavere.  

Biovarme

Med biovarme trenger du en pelletsovn som produserer varmt vann, en pelletstank som er like stor som selve ovnen, og mange må også rehabilitere pipeløpet med et syrefast stålrør. Et annet alternativ er et vedfyrt anlegg. Det er litt rimeligere, og kan være et godt alternativ hvis du har lett tilgang på ved. 

Generøse tilskudd fra Enova

Enova har mange muligheter for deg som søker støtte til å bytte ut oljefyringen. Mest får de som velger en væske-til-vann varmepumpe. De kan få inntil 40.000 kroner dekket inklusive fjerning av den gamle oljetanken. Luft-til-vann varmepumper gir tilskudd inntil 20.000 kr, biokjel (kr 25.000), mens situasjonen for luft-til-luft varmepumper er som før. Her gis det ikke støtte for det er så lønnsomt og koster ikke så mye å installere.

Har du et gammelt hus kan du få støtte til oppgradering av bygningskroppen, til solvarmefangere på taket og til egenproduksjon av strøm i form av solpaneler og vindturbiner. 
 

Ikke vent for lenge

Venter du til rett før forbudet trår i kraft kan det bli lange ventetider. I 2020 må det installeres rundt 100 varmepumper daglig hvis alle velger en slik løsning. Det er ingen liten oppgave, og det bli for trangt i døra når forbudet nærmer seg. 

Vil du avtale befaring allerede i dag? Finn din nærmeste VB Rørlegger – vi hjelper deg gjerne med å finne ut hva som blir mest lønnsomt for deg. Eller send en henvendelse via skjemaet under.