VB
Uterom

Litt mer sommer, takk!

Det kan ikke være sol fra skyfri himmel hele året. Men når høstmørket banker på kan det å synke ned i et varmt, utendørs massasjebad få fram sommerfølelsen hos noen og enhver.

– Her er det strålende sol og over tjue grader i dag, sier markedskoordinator Linda Sagplass på telefon fra Det Blide Sørland. Og kanskje er det nettopp derfor de er blitt så populære, massasjebadene fra Grimstad-bedriften VikingBad. For det er jo fristende å tro at du får med deg litt av en evigvarende sørlandsk sommer uansett hvor du bor, eller hvilken årstid det er.

Populær velvære

Vi selger utendørs massasjebad til hele landet, men ser at det er særlig populært i områder med mye snø og kulde, sier en annen sørlending. Han heter Tom Patrich Josefsen, og er leder for Serviceavdelingen. 

Josefsen trekker fram en viktig årsak til at stadig flere av oss investerer i utendørs massasjebad til hagen, terrassen, brygga eller hytta: 

Mange setter stor pris på den helsebringende effekten de opplever med et massasjebad. Det å være nærmest vektløs, mens den varme vannstrømmen gjør sitt for å lindre såre muskler, vond rygg og nakke, sier han. Kollega Linda legger til at et utendørs spa på ingen måte er et sted du trenger å holde for deg selv: 

– Dette er et samlingspunkt for hele  familien der barn og voksne kan ta seg en pause fra hverdagsstresset for en stund og bare være sammen. Her kan du nyte tiden, hjemme eller på hytta, sier hun. 

Designet for kalde dager

Når sydlandske temperaturer er langt borte, kan veien til varme fra topp til tå likevel være relativt kort. Hvor lang tid det tar før badet er oppvarmet og klart er avhengig av vind og vær: 

Tommelfingerregelen ved oppvarming er at vannet stiger rundt to grader i timen når lokket er på. Vi har gode tekniske løsninger som gjør at du kan kontrollere funksjonene via en app uansett hvor du er. Da kan du sette karet til ønsket temperatur mens du er på vei til hytta, så er det oppvarmet og klart når du ankommer, sier Josefsen. 

Han understreker at alle utendørs massasjebad fra VikingBad er designet for et nordisk klima: 

 De er termisk isolert og dermed designet for å holde kulden ute og varmen inne. Dette er også bra for miljøet, fordi vi gjenbruker energien fra utstyret.

Fra stamp til spa

Da VikingBad startet opp i 2003 var det badestamper i tre som sto på menyen. Selv om den forfriskende følelsen av et varmt bad under åpen himmel er den sammen, har mye endret seg siden den gang: 

– I dag er badene utstyrt med den aller nyeste teknologien, vedlikeholdsfrie kabinetter og rustfrie dyser. Dette er massasjebad som er bygget for å vare. Her er alt ned til den minste lille rørkobling levert fra anerkjente underleverandører med flere tiårs erfaring, sier Josefsen. 

I tillegg til massasjebad har også det øvrige produktsortimentet til VikingBad utvidet seg kraftig, og i dag er bedriften kjent over hele landet for sitt rikholdige utvalg dusjløsninger, badekar og baderomsmøbler, i tillegg til kjøkkenbatteri.

Linda Sagplass
Tom Patrich Josefsen
Heritage II utekar