VB
VB Proff

Motiverende å holde hjulene i gang

Koronakrisen har bydd på læring for rådgivningsbedriften VB Tekniske.

- Vi holdt pusten og tenkte “hva skjer nå?”. Vi så for oss at alt ville kollapse, alt ville bli stengt og Norge ville gå inn i en boble hvor alle var hjemme, sier Richard Guttormsen, oppdragsansvarlig i VB Tekniske, om da store deler av landet ble stengt ned på grunn av koronaepidemien.

Men prosjektene fortsatte å rulle. Noen utfordringer dukket opp rundt innleid personell som ble satt i karantene, men hjulene ble likevel holdt i gang. Noen få prosjekter har blitt satt på hold på grunn av koronasituasjonen, men de fleste prosjektene videreføres.

- Vi hadde en kjempegod mars måned, og april ser også ut til å bli veldig bra, sier Guttormsen.

VB Tekniske har 15 ansatte fordelt på kontorer i Førde, Bergen og Oslo. De leverer ingeniørtjenester til VVS-bransjen og hjelper kundene sine med blant annet prosjektering, prosjektledelse og kontroll. De jobber med både offentlige og private store prosjekter, som leiligheter, parkeringsanlegg, sykehjem og hoteller. VB Tekniske tilbyr også bistand til kontraktsforhandlinger og kontraktsrett. 

En del av kundene er andre VB-bedrifter, og Richard Guttormsen oppfordrer flere bedrifter i VB-familien til å ta kontakt for et pristilbud. Geografisk avstand er ikke noe hinder for godt samarbeid.

- I løpet av koronatiden har vi lært at videomøter faktisk går veldig greit. Det gir muligheter for å være mer digital i prosjektene og med det spare utgifter på stedlig møtedeltagelse, sier han. 

Guttormsen nevner flere spennende prosjekter som VB Tekniske jobber med for tiden:

Leilighetsprosjektet Skiparviken består av 129 leiligheter i Bergen, og kunde er VB Hundven & Monsen VVS. I Skiparviken er det brukt trerørssystem i stedet for tradisjonelt femrørssystem til vannbåren varme. 

Jøssingfjord Vitenmuseum i Sokndal er den største kultursatsingen i Dalane, og kunde er VB Volden & Tollefsen. 

- Dette er et bygg med veldig mange mellomplan og forskyvninger som gjør at det er et veldig komplekst og spennende prosjekt å jobbe med, sier Guttormsen.

Bergen Rådhus rehabiliteres innvendig og utvendig. VB Tekniske holder på å prosjektere et sprinkleranlegg til dette signalbygget i Bergen for Tore Eide AS.

På Voss har de flere oppdrag, blant annet Udlabu omsorgsboliger og Villa Vosso, et nytt leilighetsprosjekt, alt for Comfort Norheimsund. 

Richard Guttormsen i VB Tekniske