​Webinar-suksess for VB Smart

vb rørlegger rørlegger vb smart dokumentasjon
25. mai 2020 21:40
Elise Støle og Pernille Wabakken holder VB Smart-webinar.

VB Smart tar i bruk nye digitale metoder for å nå ut til bedriftene. Nesten 100 rørleggere deltok på web- og app-webinarene deres på nett.

- Vi merker økt pågang, at flere tar seg tid nå til å oppdatere seg og lære mer om systemet, sier Elise Støle, drifts- og utviklingsleder i VB Smart.

Nesten alle VBs medlemsbedrifter benytter kvalitetssikringssystemet VB Smart som ble lansert i 2016. Systemet dokumenterer jobben fra A til Å ved hjelp av sjekklister og bilder i en app. Til slutt blir all dokumentasjon lastet opp i boligmappa, eller sendt digitalt til oppdragsgiver.

Vanligvis holder Støle og kollega Pernille Wabakken kurs for VB Smart-brukere på lokasjon. Da er det lettere å tilpasse opplegget til akkurat den bedriften det gjelder. Men Støle ser også mange fordeler med å ha digitale kurs.

- Det å kutte ned reisevirksomheten er bra for miljøet. Og prisene på kurs blir også lavere når de holdes digitalt, så dette vil vi nok fortsette med fremover, sier hun.

Tilbakemeldingene fra deltagerne var veldig positive, ifølge Støle. Hun merker et økt fokus på behovet for kvalitetssikring og dokumentasjon blant brukerne.

- De digitale løsningene er stadig i utvikling, og det er viktig å følge med for at det skal være lettest mulig å bruke VB Smart-appen.