Tordenskiold skaper arbeidsplasser

rørlegger vb rørlegger
27. januar 2020 19:00
300 år etter sin død æres Trondheims sjøkrigshelt, Peter Wessel Tordenskiold med et svært boligprosjekt på Lade i Trondheim. VB-bedriften Kjells VVS fra Rindal har fått sitt hittil største oppdrag i dette prosjektet som samlet rommer 117 leiligheter.

Trondheims egen store sjøkrigshelt, Peter Wessel Tordenskiold, vil neppe bli glemt med det første når han nå gir navn til en splitter ny bydel på Lade, Tordenskiolds Hage. Dette gir positive ringvirkninger i vid omkrets, 300 år etter hans død. Blant dem som nyter godt av det, er VB-bedriften Kjells VVS med hovedkontor på Rindal, sør for Trondheim.

Jubelen sto nærmest i taket da den ni personers store rørleggerbedriften på vårparten i fjor fikk tilslaget på alt rørleggerarbeid på prosjektet. Hele 117 leiligheter er nå under oppføring, og i løpet sommeren 2020 skal det hele stå ferdig.

Største hittil

– Ja, vi legger ikke skjul på at boligprosjektet Tordenskiolds Hage på Lade med 117 leiligheter er vårt største prosjekt hittil, sier prosjektleder Ola Bakk, i Kjells VVS på Rindal.
– I øyeblikket har vi 1-2 personer i deltid på prosjektet på Lade, men vi må nok inn med flere etter hvert som byggingen går framover, sier Bakk.
VB-bedriften fra Rindal skal levere alt av vann, varme og sprinkleranlegg til alle de 117 leilighetene. Til sammen skal det monteres rundt 150 bad, til en samlet pris på 16-17 millioner kroner.

God ordretilgang
I tillegg til prosjektet på Lade, opplever Kjells VVS en meget god ordretilgang som går langt inn i 2021. Siden 2017 har de daglig brukt kvalitetssikringssystemet VB Smart som hjelper dem å gjøre jobben riktig første gangen.
– Ja, vi skal slett ikke klage, sier Bakk med et smil.
– Senhøstes avsluttet vi et stort prosjekt på Sandmoen der det ble bygget ny verkstedhall for de nye Metrobussene, der vi leverte cirka10.000 meter med gulvarmerør og alt av sanitær og trykkluft. I øyeblikket er vi i sluttfasen med et stort prosjekt for Coop OBS Bygg, som bygger nytt stort varehus i Stjørdal. Vi skal også være med å bygge ny Coop Extra på Orkanger med leiligheter i andre og tredje etasje over butikken. Utenom det skal vi i gang med alt av sanitær, vann og varme til en ny Biltemabutikk på Oppdal, og en ny brannstasjon på Kyrksæterøra for nye Heim kommune. Så det ser meget bra ut fremover, sier Bakk.

Trenger flere
Kjells VVS har i en årrekke vært medlem i rørleggerkjeden VB (Varme & Bad AS), og er en meget godt anerkjent bedrift i sin region, noe skussmålene på bedriftens Facebook-side viser. Selv om bedriften ikke tar sikte på å vokse seg stort større enn de er, ønsker de likevel nye søkere til rørleggeryrket velkommen.
– Ja, rekruttering til yrket er viktig. Vi ansatte en ny rørlegger sist høst, men i øyeblikket har vi ingen søkere til lærlingeplasser. Derfor har vi liggende en oppfordring ute på våre Facebook-sider der vi ønsker interesserte velkommen til yrket. Rørleggerfaget er jo spennende og mangfoldig, og et yrke der du neppe blir arbeidsledig med det første, sier Ola Bakk.
– Skulle vi være så heldige at noen 10 klassinger som ikke har bestemt seg for skolevalg ennå leser dette, så anbefaler vi veldig å se mot yrkesfag og rørfag, legger prosjektlederen til med et smil.

FAKTA:

* Rørleggerbedriften Kjells VVS AS ble etablert i 1987
* Er medlem i rørleggerkjeden VB (Varme & Bad AS)
* Har hovedkontor i Rindal, og en avdeling i Trondheim.
* Kjells VVS AS utfører alt innen servicerørlegging, total renovering av bad etc.
* Er også med på store prosjekter, blant annet utbyggingsprosjektet Tordenskiold Hage som er bedriftens største prosjekt hittil
* Består i 2020 av syv dyktige rørleggere, pluss to i administrasjonen.
* Har meget god ordretilgang fremover