VB

Treningstips av Thiago Martins

Regelmessig fysisk aktivitet sammen med et variert og sunt kosthold og nok søvn er en forutsetning for at vi skal føle oss vel, bade mentalt og fysisk. Det er også en forutsetning for at skal klare de krav og utfordringer som vi daglig blir stilt ovenfor. 

Vi bør alle drive med en eller annen form for fysisk aktivitet, helst daglig. Helsegevinsten av fysisk aktivitet kan høstes gjennom hele livet. En betydelig del av gevinsten kommer i form av flere leveår med god helse mot slutten av livet.

Hver måned fremover vil Thiago Martins gi oss i VB, kunder og samarbeidspartnere treningstips som en del av VB sitt HMS-arbeid.

Thiago Martins er halvt brasiliansk/italiensk og ble profesjonell fotballspiller etter universitetsutdanningen på Santa Barbara City College i California, USA. Han spilte i en rekke klubber før han avsluttet sin fotballkarriere i Bodø/Glimt som 34-åring:

  • 2001 San Diego Flash
  • 2001–2002 Minnesota Thunder
  • 2002–2003 Pittsburgh Riverhounds
  • 2003 D.C. United
  • 2005 Chivas USA
  • 2006 New York Red Bulls
  • 2006 Colorado Rapids
  • 2007–2010 FK Bodø/Glimt

Thiago har EU-godkjent (EHFA (European Health & Fitness Association) PT-utdannelse fra Better Performance. I dag er han lærer og han er trener for Grand Bodø sitt juniorlag i fotball. I tillegg jobber han som personlig trener og coach.

Thiago Martins deler treningstips til VB, kunder og samarbeidspartnere.

Hvorfor er det viktig å måle pulsen når du trener?

VB sin virtuelle trener Thiago Martins forklarer oss denne gangen et tema som han alltid må forklare nybegynnere. Hvorfor skal vi måle pulsen når vi trener?

Fordelene med yoga

Yoga er en treningsform som gir mange fordeler, både mentalt og fysisk. Det er mange typer yoga, og du finner helt sikkert en form for yoga som passer for deg.

Slå fra deg!

Det er sommer og hvorfor ikke prøve å avreagere litt ekstra. Jeg synes en treningsøkt med boksing er en super måte å gjøre en dårlig dag om til en flott treningsøkt.

Sosiale og emosjonelle fordeler med regelmessig trening

Ifølge nye studier, vil regelmessig trening redusere angst og depresjon. Både angst og depresjon blir forbedret etter bare 10 uker med regelmessig aerob trening, det vil si trening med relativt høy intensitet.

Forbered sommeren med effektive basisøvelser!

Våren er her, og coach Thiago Martins gir oss noen gode basisøvelser som er enkle å komme i gang med treningen igjen.

Treningsapper

Vi bruker mobiltelefonen til mange ting i livene våre, også trening. Det finnes mange treningsapper som kan hjelpe deg på veien til et sprekere liv, men en app kan ikke gjøre treningen for deg.

Effektiv intervalltrening

I dag bruker utøvere i alle idrettsgrener denne typen trening for å oppnå bedre utholdenhet og hurtighet.

Fotturer i skog og mark

Hei og god sommer! Fotturer er svært gunstig for både din mentale og fysiske helse. Jeg vil gi deg noen tips om hvordan du kan komme i gang og å gjøre ferden videre mer behagelig.

Hva er overtrening?

På senhøsten i fjor kunne vi lese i mediene om flere tilfeller av mennesker som hadde blitt syke av overtrening. Denne gangen vil jeg derfor skrive om effekten og konsekvenser av å trene for mye. 

Kjernemuskulatur og TRX (slyngetrening)

Som personlig trener erfarer jeg at de neste to månedene er de hardeste månedene i året for å holde treningsrutinen i gang. Slyngetrening/TRX er en effektiv måte å holde treningen i gang på i en hektisk periode.

Effektiv slyngetrening - bygg din egen TRX

Slyngetrening eller TRX er en effektiv måte å trene på. Denne gangen viser jeg deg hvordan du kan bygge din egen treningsslynge enkelt og rimelig, og jeg viser noen enkle øvelser du kan gjøre hjemme med slynge/TRX.

Styrke i knærne

Mange får problemer med knær en eller annen gang. Særlig håndverkere, som rørleggere, er utsatt. Her er noen øvelser du kan gjøre for å styrke knærne.

Trening i vann

Denne gangen ønsker jeg å fortelle om øvelser du kan gjøre i vann og fordeler med dette.

Hold hovedverktøyet ditt i orden

Denne gangen ønsker jeg å ta en "fot i bakken". La oss fokusere på å være frisk og rask, slik at du kan gjøre det du gjør best ... rørleggerarbeid!

Treningstips på sensommeren

I mitt treningstips foreslår jeg også denne gangen noen treningsøkter utendørs, treningsøkter du kan gjøre i en park eller i hjemme i hagen.

Trening i sommer

Sommeren er her! Med stigende temperaturer og de travle timeplanene de fleste av oss har, kan det være vanskelig å finne tid og rom til trening på ditt treningssenter. Hvordan kan du kombinere sommer, ferie og trening med morsomme aktiviteter for å holde deg i form?

Viktig å trene!

Hei alle sammen! I dette første treningstipset vil jeg gjerne ta opp hvorfor trening er så viktig. Også for arbeidstakere med mye fysisk arbeid, som rørleggere.