VB
Bad

Personlig stil på badet

Den hvite, minimalistiske trenden er i ferd med å slippe taket her oppe i det kalde nord – og inn kommer et ønske om en lunere atmosfære med mer varme.

 

Fokuset på det sanselige i livet blir stadig viktigere i en verden som raser forbi, og dette påvirker også hvordan vi innreder hjemmene våre. På badet gir dette seg til kjenne i form av farger og mønstre på romflater, møbler og i detaljer. Vi tok en prat med interiørdesigner Ann-Kristin Haugen Axelsson om fire veier til en mer personlig stil:

 

Ann-Kristin Haugen Axelsson er VB sin ekspert på interiørtrender og -design. Hun driver selskapet Lagom, som leverer designløsninger til blant annet butikker og butikkjeder. Axelsson arbeider også med rekvisitter til tv- og filmproduksjoner i inn- og utland.


Urbane øyeblikk

Et enkelt, urbant formspråk møter smarte, plassbesparende løsninger og teknologiske nyvinninger. Atmosfæren er sosial og inspirert av reiser til hele verden.

Med byens inspirerende larm i minnet, stiger man inn i en atmosfære av rekreasjon og tidsriktige løsninger. Fargemessig kan du gjerne benytte både sterke og duse nyanser, i kombinasjon med materialenes opprinnelige farger, sier interiørdesigner Ann-Kristin. 

Typiske materialer for denne retningen er klart glass, komposittblandinger, stein, betong, marmor, aluminium, bikubemønster, jersey og metaller

Behagelig hygge

For mange er det rekreasjon og velbehag som er ensbetydende med et godt baderom.

– Med hygge og komfort rundt oss fører vi avslapning tilbake til tilværelsen i en ellers travel hverdag. Her kan du gjerne velge en dyp lilla eller blå farger. Mørke toner skaper en avslappet og trygg atmosfære. Kombinert med lysere og mer støvede pasteller dannes en myk og delikat stil.  

Med et romantisk, feminint formspråk blir stemningen positiv og avslappende. Sett stilen med baderomsmøbler med mønster eller struktur, stilige håndklær og detaljer som fremhever det personlige preget.  

Typiske materialer for denne retningen er velur, silke, tinn, krom, broderi, blonder, ull, strikk, blomsterprint, chiffon, sateng, mahogny-skinn, marmor og speil

Inn med naturen

– Et voksende miljøfokus gjør at det kommer stadig flere produkter og løsninger som ivaretar klodens ressurser på en bærekraftig måte, sier Ann-Kristin. 

Med et moderne, luftig og funksjonelt formspråk glir natur og velvære inn i den urbane livsstilen. Jordfarger og frodighet – med direkte innslag fra naturen – bringer oss litt nærmere den, uansett hvor vi bor. 

Farger inspirert av skog og mark skaper en lun stemning, mens grønne planter og møbler i tre gjør det hele komplett. Velg gjerne produkter som sparer vann og energi, og gå for materialer som tre, stein, økologisk hamp og bomull, bambus og 100 prosent nedbrytbare materialer.

Energisk og fargerikt

Lekne og friske fargetoner gjør badet spennende og lekkert – et maksimalistisk tapet, fargerike fliser eller en malt kontrastvegg. Med tapet eller våtromsmaling kan du skifte stil og farge uten at det krever altfor mye innsats.

 – Når det romantiske møter det moderne og lekne, blir resultatet alt annet enn kjedelig. Et godt råd er å velge baderomsmøbler i klassisk hvitt. Da beholder du det rene inntrykket og har større valgfrihet for fargeendringer på de øvrige flatene, sier Ann-Kristin og legger til: 

 – Miks og match med teksturer, blanke og matte overflater, metaller, glass og porselen. her er alt lov!

 

3 tips uavhengig av stil

  • Velg funksjonell innredning med god lagringsplass
  • Velg et designsluk som viderefører stilen og bidrar til helhet i interiøret
  • Husk speil og riktig belysning!
Urbane øyeblikk - en atmosfære av rekreasjon og tidsriktige løsninger.
Ta naturen inn på badet, i form av grønne planter og møbler i tre.
Lekent, friskt og fargerikt - for eksempel med et maksimalistisk tapet!

Alt du bør vite om oppussing av bad

Det er mange detaljer å tenke på og mange dokumentasjonskrav som må oppfylles. Men frykt ikke - her finner du alt du trenger å vite om oppussing av bad!

Produkter til bad med personlig stil