VB
Bad

Velvære igjennom vann

Vannterapi og vannets helsebringende effekt har vært omfavnet av mennesker i alle kulturer, og har spilt en stor rolle historisk for behandling av mange slags sykdommer.

I dag er det gjerne følelsen av velvære de fleste trekker frem som den største fordelen med et varmt bad. Å roe ned med et varmt skumbad før leggetid, eller å starte helgen med utendørs massasjebad, regnes for mange som en investering i egentid og helse. 

Et godt og varmt bad er komfortabelt i seg selv, men takket være badekarsteknologi kan du også løfte velværet til et nytt nivå. 

Små bobler – stor effekt!

Selv om de er ørsmå, har mikroboblene i teknologien MicroSilk® stor helsebringende effekt. Denne formen for hydroterapi øker oksygenet i vannet med opptil 70 prosent, sammenlignet med vanlig springvann, noe som gjør vannet melkehvitt og silkemykt. 

De oksygenrike mikroboblene

  • …trenger inn i hudens porer, fjerner urenheter og tilfører fuktighet
  • …dreper bakterier på hudoverflaten
  • …stimulerer kollagenproduksjonen, som gir ren og myk hud
  • …reduserer linjer og rynker

Forfriskende massasjebad

Et utendørs massasjebad er et perfekt sted for rekreasjon, enten i hagen eller på hytta. Den varme vannstrømmen lindrer såre muskler og ledd, øker forbrenning og blodsirkulasjon – og gjør at mennesker i alle aldre opplever god helsebringende effekt etter et restituerende bad i den friske luften. 

En kald oppkvikker?

Noen sverger til kaldt vann i dusjen eller badet som sin kur mot stress, mens andre veksler mellom kalde og varme bad for å øke blodsirkulasjonen. Hva som gir komfort og velvære er heldigvis opp til hver enkelt, men det er i hvert fall ingen tvil om at du våkner om morgenen med denne metoden!

Kilde: Store norske leksikon (Holck, Per & Fausa, Olav) snl.no/hydroterapi

Alt du bør vite om oppussing av bad

Det er mange detaljer å tenke på og mange dokumentasjonskrav som må oppfylles. Men frykt ikke - her finner du alt du trenger å vite om oppussing av bad!