VB
Bad

Slik vasker du badet - som en ekspert!

Det finnes mange forskjellige vaskeråd, men hva sier ekspertene? Vi spurte VB Rørlegger Espen om hans beste anbefalinger for å ta best vare på badet.

– Det viktigste først: Vann og klut holder lenge. Folk hadde blitt overrasket over hvor mye som går vekk med vanlig romtemperert vann, sier VB Espen Johansson, som er daglig leder i VB Alfa Rør, Stavanger.

 

Velg rengjøringsmidler med omhu

På deler av badet er rengjøringsmidler imidlertid nødvendig for å få bort fett og kalkrester. Men de må velges med omhu!

– Bruk alltid ripefrie vaskemidler. For sterke såpemidler virker mot sin hensikt og senker levealderen på badet, sier Espen.

Når det gjelder baderomsmøbler kan feil vaskemidler rett og slett skade møbelet. Derfor; spør rørleggeren din om hvordan akkurat ditt møbel bør rengjøres, her er det ikke et middel som gjelder for alle.

 

Unngå billigspray

Han anbefaler å holde seg unna baderomsspray av typen man kjøper på nærbutikken:

– Den sniker seg inn over alt, tærer og spiser opp plast, og ødelegger på den måten pakninger, trykknapper over toalettet og mer. Bruk gjerne spray på speil, men unngå (så godt det lar seg gjøre!) å få spray på tekniske ting som servantbatteri der pakningene kan bli ødelagt.

 

En gang i halvåret: Sluk og vannlås!

– Familiemedlemmer med langt hår betyr trøbbel, i hvert fall for sluk og vannlåser! En gang i kvartalet bør du rense dem for hår og skitt som har festet seg der, uansett hårsveis. Det reduserer faren for fukt- og vannskader, sier Espen.

 

En gang i året: Stoppekran!

Bruk er det samme som vedlikehold, så en gang i året bør du stenge og åpne stoppekraner under vask og andre steder slik at de ikke stivner, er rådet fra VB Rørleggeren.

 

Espens vaskeråd på 1-2-3:

  1. Spyl over dusjen med iskaldt vann
    Da forsvinner såperester o.l. med en gang, og du slipper å vaske så ofte. Du trenger ikke bruke nal. Bruk glassfornyer på dusjvegger i blant, så holder de seg ekstra fine.

  2. Ikke bruk WC-blokker
    De faller lett ned i toalettet, trekkes ned og lager trøbbel (og flere oppdrag til en VB Rørlegger!). Bruk heller tabletter eller staver som legges i sisternen, flere leverandører har gode løsninger for det.

  3. Dropp eddiken!
    Eddik er direkte skadelig for en del overflater. Velg milde rengjøringsmidler til dusj, toalett og servanter av porselen. Servanter og badekar av akryl/hard plast kan med fordel fornyes med akrylpolish med jevne mellomrom.

Fra VB Bloggen

Det er ikke alltid lett å møblere store bad. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke muligheter du har når du skal ha et bad som er større enn 10 m².

Baderommet er blant de mest kostbare rommene å pusse opp i boligen, og derfor er det smart å ha en plan for gjennomføringen. Her får du 10 tips til hva du bør tenke gjennom før du setter i gang.

Egentlig er det et vanskelig spørsmål. Det blir som å spørre hvor mye koster en bil: Vil du omlakkere den gamle bilen, eller kjøpe deg en helt ny? Det samme kan vi overføre til badet: Hva ønsker du, og hvor stort er budsjettet ditt? Skal du bare gjøre enkle oppgraderinger på det du har, eller skal du ha helt nytt?