VB

Tenk langsiktig med rørleggeren og takk deg selv i fremtiden

Det kan være vanskelig å tenke langt fram i tid, men akkurat når det gjelder bolig er det lurt å gjøre det - og gjerne sammen med rørleggeren. Det kan du spare både energi og penger på i framtiden.

Å pusse opp eller bygge bad er en stor investering, og selv om du kanskje ikke har i budsjettet ditt akkurat nå at du skal gjøre store forandringer på badet er det lurt å legge til rette for framtidige eventualiteter. 

- Vi prøver alltid å tenke langsiktig når vi planlegger et nytt bad sammen med en kunde. Da finner vi ut hvordan vi best møter behovene deres både nå og fram i tid, sier Åse Hoff, prosjektleder for bad i VB Rørlegger Torgersen. 

Har du for eksempel spedbarn og småbarn, trenger du stellebord nå, men når barna er blitt større er det plass du kan bruke til noe annet.- Når vi pusser opp bad for en barnefamilie legger vi til rette og planlegger. Vi snakker om hvordan de skal utnytte plassen på best mulig måte både nå og framover, sier Thea Marie Wien Alvik, daglig leder i VB Wien og Lie Rørleggerbedrift.

Er du for lengst ferdig med småbarnsfasen og er i 50-60-årene nå, kan du for eksempel være smart og bytte ut badekaret med en dusjløsning som er lett å gå ut og inn av. 

- Mange ønsker seg også litt høyere monteringshøyde på toalettet som kan være enklere å sette seg ned på og reise seg opp fra når de blir eldre, forteller Åse Hoff.

Inni dusjen går det an å sette opp ekstra spikerslag sånn at det er lett å montere støttehåndtak når det trengs. 

- Et solid støttegrep på veggen kan være greit både for eldre og for andre, sier Hoff. 

Har man plass til det, tipser også Wien Alvik om at det kan være lurt å skape nok rom rundt toalettet til å kunne sette opp støtter senere.

Eller kanskje du skal lage generasjonsbolig en gang? Tenker du smart nå, kan du legge opp rør til et fremtidig nytt kjøkken og kanskje et gjestetoalett?

Dusjtoalett eller spyletoalett har også blitt mer og mer populært de siste årene. Men kanskje du ikke har rom i budsjettet for det akkurat nå.

- For de som ønsker seg spyletoalett men ikke har råd nå, legger vi opp til strøm bak veggen. da er det bare å bytte toalett senere når de har råd til det. Det er mange som velger den løsningen, sier Hoff.

Spør din nærmeste VB-rørlegger om råd til hvordan du kan tenke langsiktig allerede i dag!

Du er kanskje interessert i disse bloggartiklene Besøk VB-bloggen

Den tiden da sluket var rundt og slukristen så lik ut på alle norske bad er for lengst forbi. I dag kan du velge hvilken form sluket skal ha, og utvalget av slukrister er nærmest uendelig.

Er du kjent med endringene i avhendingsloven for salg av bolig som trer i kraft 1. januar 2022? I 2019 vedtok Stortinget lovendringen som gjør at det ikke lenger skal være lov å selge boligen med forbeholdet «som den er». Dokumentasjon på arbeid utført av fagfolk blir derfor enda viktigere enn før. I denne artikkelen kan du lese om de viktigste lovendringene og hva du bør dokumentere av rørleggerarbeider.

Vurderer du å bygge eller pusse opp et bad selv? Da bør du kjenne dine evner og begrensninger. Det er nemlig mange ting du garantert kan gjøre selv, og noen oppgaver du kanskje kan gjøre. Og så er det noen jobber du bør overlate til en kyndig rørlegger – uansett hvor "handy" du er.