VB
Bad

Nytt bad i gammelt hus

Utvalget av tiltalende baderomsmøbler, badekar, servanter og dusjbatterier i den nostalgiske stilen har aldri vært større. Nytt bad i gammelt hus er et fantastisk utgangspunkt for å kombinere nostalgi og komfort!

– Når badet skal renoveres i det gamle huset så er det flott om dette rommet er en forlengelse av boligen. Har du en nostalgisk og romantisk stue eller kjøkken så la dette også gjelde for badet, sier vår retail- og interiørdesigner, Ann-Kristin Haugen Axelsson. 

Stort utvalg av baderomsprodukter i nostalgisk stil

Utvalget av tiltalende møbler, badekar, servanter og dusjbatterier som hører den nostalgiske stilen til har aldri vært større. Og heldigvis; selv om designet er inspirert av en svunnen tid, er funksjonalitet og komfort definitivt av dagens dato. Sammen med vegger og tak utenfor våtsonen malt i lekre farger eller tapetsert med mønster fra tidligere tider, får du alt som hører huset til.​

 –  Er du heldig finner du kanskje en godt bevart teglsteinsvegg eller panel med perlestaff fra tidligere dager som kan restaureres og bevares? Benytt farger som kler huset og det øvrige interiøret, sier interiørdesigneren.   

For deg som skal planlegge nytt bad, kan det også være nyttig å lese tipsene i dette blogginnlegget.

Gi brukt og vintage nytt liv på badet

Haugen Axelsson oppfordrer til å lete etter skatter på loft og i kjeller:

– Det kan også være detaljer som et gammelt speil, et skrin eller en lampe .En trestige fra det lokale loppemarkedet kan bli en lekker hylle eller håndkletørker, eller kanskje du finner en gammel kommode på loftet som kan bli servantskap med ny bollevask på?

Kombinasjonen av gammelt og nytt interiør kan være lekkert og innbydende.

– Er veggene i rommet i gammel stil kan et moderne uttrykk på møbler og tilbehør gi et lekkert uttrykk. Det er lov å leke med kontraster, sier Haugen Axelsson.

Husk! Uansett hva slags stil du velger under oppussingen, er det viktig å sørge for dokumentasjon. VB samarbeider med Boligmappa.no, boligens eget servicehefte på nett. Alt som vi i VB gjør i din bolig finner du også igjen der.

Kombiner nytt og gammelt - det gir et eget særpreg.

Alt du bør vite om oppussing av bad

Det er mange detaljer å tenke på og mange dokumentasjonskrav som må oppfylles. Men frykt ikke - her finner du alt du trenger å vite om oppussing av bad!

Eksempler på tidløse produkter til badet