VB

Dette lurer baderomskjøpere aller mest på

Skal du pusse opp badet, totalrenovere et gammelt bad eller kanskje bygge et helt nytt bad? Da har du sikkert mange spørsmål – og det er bra! Stiller du gode spørsmål til en VB-rørlegger, får du også gode råd. Dette er de vanligste spørsmålene vi i rørleggerkjeden VB får fra de som skal pusse opp bad – og noen svar.

Hva koster det å pusse opp badet?

Det flest lurer på når det gjelder oppussing av bad er hvor mye det koster. Det er ikke så enkelt å svare rett fram på, for det kommer selvfølgelig helt an på hvor mye som trenger å gjøres, hvor stort badet er, hvilke materialer og produkter du ønsker deg. Men det må ikke være så dyrt som mange tror – den rimeligste baderomspakken til Vikingbad starter på 32 776 kr

 

 

Hvor mye kan jeg gjøre selv?

Når du skal pusse opp badet er det noen ting du kan gjøre selv – en mer utfyllende liste finner du her. Andre ting er du nødt til å hyre en fagperson til å gjøre. Men vi vil uansett anbefale at du rådfører deg med en rørlegger før du setter i gang arbeidet. Det kan nemlig bli dyrere å gjøre feil enn å spørre om råd.

 

Kan jeg pusse opp badet uten å bytte membran?

Det korte svaret er nei, men det litt mer nyanserte svaret er at det kommer an på hvor omfattende oppussingen er. Rådfør deg uansett med en rørlegger før du setter i gang – så er du sikker på at du ikke gjør noe som kan skape problemer. Les mer utfyllende svar på dette spørsmålet her.

 

Må jeg koordinere alt selv?

Når du skal pusse opp eller rehabilitere et bad, så er det ofte flere håndverkere som må i sving – både flisleggere, snekkere og elektrikere. Prosjektleder i VB tar seg av koordineringen av håndverkerne som skal jobbe på badet, så du slipper å tenke på det.

 

Hvor lang tid tar det å pusse opp et bad?

Her kommer det også an på størrelse og hvor mye som skal gjøres, og hvor mange som skal være involvert. Men en fire til seks uker bør du uansett regne med.

 

Kan rørleggeren nekte å montere utstyr som jeg har kjøpt selv?

Ja, faktisk. Hvis rørleggeren mener at produktene du har kjøpt ikke holder forsvarlig kvalitet, har hen faktisk plikt til å fraråde deg å bruke det. Dette er for å beskytte deg og badet ditt mot feil og mangler. Les mer om dette her.

 

Er baderomspanel like bra som fliser?

Ja. Baderomspanel er vanntett og et like godt alternativ som fliser. Hva du velger kommer rett og slett an på hva du liker, og hva slags budsjett du har. Baderomspanel kan være litt rimeligere enn fliser og kan ofte monteres raskere enn fliser.

 

Hva gjør dere for å gjøre oppussingen mest mulig miljøvennlig?

Vi bygger bad som skal vare lenge – og det i seg selv er bærekraftig. Avfallet tar vi selvfølgelig med oss og leverer det til godkjent gjenvinning.

Du er kanskje interessert i disse bloggartiklene Besøk VB-bloggen

Når du planlegger å totalrenovere badet, pusse opp badet eller bygge et nytt bad, så er steg nummer én å vurdere hva som er aller viktigst for deg. Er det tekniske ting som å legge om fra kobbersystem til rør-i-rør, skifte sluk eller legge nye varmekabler? Eller er det kun estetiske aspekter som står øverst på ønskelista? Eller begge deler? Når dette er definert blir det langt enklere å sette opp et budsjett, med oversikt over hvor pengene bør plasseres for å oppnå det resultatet du er ute etter.

Den tiden da sluket var rundt og slukristen så lik ut på alle norske bad er for lengst forbi. I dag kan du velge hvilken form sluket skal ha, og utvalget av slukrister er nærmest uendelig.

Er du kjent med endringene i avhendingsloven for salg av bolig som trer i kraft 1. januar 2022? I 2019 vedtok Stortinget lovendringen som gjør at det ikke lenger skal være lov å selge boligen med forbeholdet «som den er». Dokumentasjon på arbeid utført av fagfolk blir derfor enda viktigere enn før. I denne artikkelen kan du lese om de viktigste lovendringene og hva du bør dokumentere av rørleggerarbeider.