VB
Bad

Fjord, fjell – og baderomsmøbler!

I over 40 år har Linn Bad produsert norske baderomsmøbler fra fabrikken sin ved Sognefjorden. Nå er tredje generasjon i ferd med å ta over, og de kan glede seg over den økende trenden med at stadig flere velger norsk.

– Norsk er i vinden! Forbrukerne vil ha kortreist mat, vi liker å vite hvor kjøttet vi spiser kommer fra. Og nå vil mange ha kortreiste bad også, sier Linn Grønningen, markedssjef hos Linn Bad. 

I takt med kundene

La oss forresten bare ta det med en gang: Ja, Linn Bad er oppkalt etter Linn Grønningen (da faren hennes startet bedriften). Men det er ikke noe hun går rundt og tenker på i hverdagen. Markedssjefen er langt mer opptatt av det de skaper: bad som passer inn i det norske hverdagslivet. 

–  Kundene er de viktigste produktutviklerne våre, det er de vi lytter til når vi skal lage nye løsninger. Folk vil ha praktiske løsninger og et bad som er hyggelig å møte om morgenen, sier Grønningen på syngende sognemål. 

Norsk design

Linn Bad får lovord fra kunder og leverandører over hele landet som setter pris på både produktene og at de fortsatt designer og produserer alt fra den viktige hjørnesteinsbedriften i Sogn. Og, i tilfelle du er en skeptiker, kan Grønningen berolige deg med at det aldri har vært aktuelt å flagge ut: 

– Vi har faktisk aldri vurdert det engang. Det er viktig for oss å bevare arbeidsplasser og drive her i Vik, selv om det kan være utfordrende noen ganger. Og vi er stolte av at vi får det til, at vi klarer å drive kostnadseffektivt og lønnsomt – og at vi greier å få levert i Oslo dagen etter bestilling. 

Bra for miljøet

Med lokal produksjon får Linn Bad også full kontroll på eget miljøavtrykk. Bedriften har stort fokus på å velge bærekraftig materiale med heltre og glass i stedet for plast. Og materialet som dette, med god kvalitet, passer også godt overens med kundenes ønsker for badene sine: 

– Vi merker jo at badet har blitt et viktigere rom. Før tenkte folk kanskje mest på det praktiske, men nå skal det være lekkert og innbydende. Et rom vi kan vise fram, sier Grønning, som merker at kundene velger mer dristigere enn før når det kommer til både farger og materialvalg. 

Flere konkurrenter, takk!

Etter mer enn 40 år i bransjen har Linn Bad bare én annen norsk konkurrent som produserer baderomsmøbler. Noen ville kanskje raslet litt med laurbærkransen av det, men slik er ikke holdningen her: 

– Vi skulle gjerne sett at det var flere norske konkurrenter!, avslutter markedssjefen i det som må være en av landets hyggeligste bedrifter.

Se flere baderomsmøbler fra Linn Bad  ›

Markedssjef Linn Grønningen
Norges mest solgte baderomsserie heter Ingrid og kommer fra Vik i Sogn!
Linn Bad designer og produserer alt i Sogn. De har aldri vurdert å flagge ut produksjonen.