VB
Akkurat nå

Bli rørlegger, og gjerne i VB!

Mange yrker kommer til å forsvinne, men det vil alltid være behov for rørleggere. Tallenes tale akkurat nå er at Norge trenger 500 nye rørleggere hvert år – og selv om vi kanskje ikke trenger fullt så mange i VB, er våre 200 medlemsbedrifter opptatt av å få med seg stadig flere flinke folk på laget.

Å være rørlegger er en viktig jobb, der det faget vi gjør har stor betydning for hverdagen til folk. Det er nå en gang sånn at mennesker er avhengige av vann, varme og energi – noe du som rørlegger bidrar til å levere hver dag.

Arbeidsdagen er spennende, allsidig og praktisk. Som rørlegger jobber du på komplekse anlegg, store og små bygg, og med service og salg – og du tjener også mer enn øvrige bygningsarbeidere. Hele oversikten finner du hos Rørentreprenørene Norge.

Dette er hva noen av våre VB Traineer svarte da de ble spurt om hvorfor de valgte å bli nettopp rørlegger:

 Tomas Kollstrøm, VB Båtsfjord Rør, Båtsfjord:
– Jeg har valgt rørleggerfaget som mitt yrke, da det er et interessant fag med mange utfordringer og jeg får mulighet til stor variasjon i arbeidet.

Martin Hagen, VB Ødegård VVS, Hønefoss:
– Det er et spennende yrke som har mange muligheter. Det skjer hele tiden noe nytt innen faget som man må oppdatere seg på.

Martin Solhaug, VB Nobel Rør & Installasjon, Svolvær:
– Det var tilfeldig at jeg ble rørlegger. Jeg hadde egentlig tenkt å få meg jobb på sjøen. Jeg ble pappa da jeg var 18 år, så da endret jeg på de planene Jeg er svært godt fornøyd med mitt valg. Jeg trives veldig godt, og rørleggerfaget omfatter mye mer enn jeg var klar over. 

Bli rørlegger!

Da får du:

  • … en spennende og allsidig fagutdanning over 4,5 år
  • … lønn i læretiden
  • … komme tidlig ut i praktisk arbeid
  • … jobbe med klima, energi og miljø i bygg
  • … gode karrieremuligheter
  • … rike muligheter for etterutdanning (du kan bli rørleggermester, fagtekniker, VVS-ingeniør eller sivilingeniør)
  • … et variert, selvstendig og ansvarsfullt arbeid innenfor mange området som varme- og kjøleanlegg, sanitæranlegg, gass og trykkluftanlegg, branslokkings- og industrianlegg  

VB har egne samlinger for lærlingene i kjeden, og vi har også vårt eget trainee-program for rørleggerne som vil utvikle seg videre i bedriften.

blirorlegger.no og på sidene til Rørentreprenørene Norge kan du finne enda mer informasjon om å utdanne seg til rørlegger.

Eller ta kontakt med en VB Rørlegger