En svært lønnsom sertifisering

Alle energimerkinger og miljøsertifiseringer av bygg bidrar til en stor felles miljøgevinst.

For din egen del kan du høste gevinster av at litt miljøbevissthet gjør kvaliteten på bygget ditt mye bedre. Brukerne av bygget ditt trives bedre, driftsøkonomien går i pluss og den totale verdien på bygget ditt øker. Det eneste aberet er at du ikke kommer unna energimerking og miljøsertifisering for å gi bygget en grønn og bærekraftig profil. Men, og dette er de gode nyhetene, du kan faktisk klare deg godt med én eneste sertifisering, og den kan bli lønnsom!

Energimerking er en plikt som betaler seg 

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) setter kravene til energimerking. Er du eier av et bygg, er det din plikt til å sørge for energimerking. Kravene er som følger:

  • Obligatorisk for alle som skal leie ut yrkesbygg
  • Yrkesbygg over 1000 m² skal alltid ha en gyldig energiattest, uavhengig om bygget leies ut, selges eller skal brukes på andre måter
  • Yrkesbygg mellom 50 og 1000 m² skal energimerkes ved salg eller utleie
  • Nye yrkesbygg skal energimerkes før ferdigattest

 

Det er også et krav at energimerkingen skal henge synlig i bygget. En energiattest er gyldig i 10 år. Gjør du forbedringer i mellomtiden, kan det være lurt å ta en ny gjennomgang slik at du kan vise til en oppdatert og mest mulig korrekt attest. Tenk på det som en del av omdømmet for bygget.  

Slik kan du forbedre ditt bygg

Fagfolk fra VB kan hjelpe til med å redusere energiforbruket i bygget gjennom tiltak som:

Én eneste lønnsom sertifisering holder!

Har du BREEAM-NOR-sertifisering, trenger du ikke å tenke på hverken Svanemerket, energikarakterer eller andre grønne kriterier. Et BREEAM-sertifisert bygg kan ifølge internasjonale studier bidra til:

  • Høyere markedsverdi for bygget
  • Høyere leieinntekter
  • Større belegg
  • Lavere driftskostnader
  • Økt brukertilfredshet
  • Redusert finansiell risiko

Så, hva venter du på?

Fra VB Bloggen

Er du på jakt etter flere muligheter for å redusere driftskostnader? Tipsene i denne artikkelen vil garantert være viktige bidrag.  Og det handler selvfølgelig om vann og varme.

Ramme- eller serviceavtaler med en leverandør for hvert fagområde eller tjeneste er nokså vanlig. Men hvorfor inngår ikke flere virksomheter tverrfaglige avtaler i stedet? Slike avtaler har langt flere fordeler enn ulemper. Få med deg hvorfor i denne artikkelen.

Vi lever i et samfunn hvor krav til dokumentasjon og sporbarhet har blitt en selvfølge i de fleste sammenhenger. Men er du kjent med hvilke krav som gjelder for dokumentasjon og drift av bygg? Her tar vi for oss minimumskravene.