Forsiktig, Verdens Beste

Håndverksbransjen har generelt sett hatt lite fokus på HMS-arbeid, det vil si alt arbeid innen helsevern, miljøvern, arbeidsmiljø, sikkerhet og trygghet for medarbeiderne. Vi i VB tar nå tak i dette, og lanserer HMS-programmet "Forsiktig, Verdens Beste" for alle våre medlemsbedrifter. Programmet er et ledd i å profesjonalisere VB ytterligere, med økte fordeler for de 200 medlemsbedriftene.

Overdrevne formaninger, rapporter i skuffen og nei til alt som er gøy…eller?!

"Forsiktig, Verdens Beste” er en positiv holdningskampanje som skal motivere til riktige holdninger og gode valg som får jobben gjort på en sikker og trygg måte. Det er en kampanje uten pekefingerbudskap, men med viktige påminnelser som skal sørge for at du tar godt vare på verdens beste kolleger – og ikke minst deg selv. 

HMS? Med glede!

HMS-programmet skal gjøre HMS til en helt naturlig del av arbeidet for alle de 1600 medarbeiderne i VB-bedriftene. Med HMS satt i system blir dette tydeligere, samtidig som den blir lett tilgjengelig for alle.

Som en smakebit på ”Forsiktig, Verdens Beste” har vi gleden av å vise lanseringsfilmen som ble presentert for nærmere 500 VBere på årets kickoff.

I vårt HMS-program har vi både trenings- og kostholdseksperter som allerede er igang. Les mer om dem her, og gled deg til flere tips som kommer fremover.

Og dette er bare begynnelsen. Følg med oss videre!

Kostholdstips

Camilla Nybø jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Kliniske ernæringsfysiologer er den eneste yrkesgruppen som er autorisert til å drive kost- og ernæringsbehandling. Hver måned vil Camilla gi VB, våre kunder og samarbeidspartnere kostholdstips som en del av VBs HMS-arbeid.

Treningstips

Regelmessig fysisk aktivitet sammen med et variert og sunt kosthold og nok søvn er en forutsetning for at vi skal føle oss vel, bade mentalt og fysisk. Hver måned fremover vil Thiago Martins gi oss i VB, kunder og samarbeidspartnere treningstips som en del av Varme & Bad sitt HMS-arbeid.

Verdens beste hender

En utstrakt hånd, håndverker! Hendene våre sitter ved enden av underarmen og, takket være tommeltotten, gjør de oss i stand til å gripe. Det skiller oss mennesker fra de fleste andre skapningene på denne jorden. 27 knokler, en rekke muskler, sener og nervetråder på hver hånd sørger for dette. For oss i VB er hendene ekstra viktige: de gjør ganske enkelt at vi kan få gjort jobben vår som håndverkere. Ingen hender, ingen jobb.

Verdens beste knær

Knær skal synes, ikke høres. Dine knær skal vare livet ut. Og som rørlegger er du avhengig av at de også varer hele arbeids-livet ut. Et dunk her, kutting av rør på et kaldt betonggulv der og etterpå litt for lenge i knestående under benken – det er mye knær når vi gjør jobben vår. Kneputer gjør det både mer komfortabelt og avlaster knærne hver gang du går i knestående. Si nei til knirkende knær – bruk kneputer!

Verdens beste hørsel

Visste du at de minste kroppsdelene du har, finnes i øret? Den alle minste muskelen er i mellomøret, den er mindre enn 2 millimeter lang og får den aller minste knokkelen, stigbøylen på rundt 5 millimeter, til å bevege seg som den skal.
Tema: Hender