Privat Proff
VB
Akkurat nå

Nå flytter vi inn - og pusser opp!

Sommeren er over, og høsten betyr både mer innetid og mer oppussing i de norske hjem.

Høsten og hverdagen er tilbake med både nye og vante rutiner. En del av oss vil nok kjenne litt på melankolien over at sommer og ferie er forbi, og da er det tid for å finne noe som gir ny energi: friske opp litt innendørs! 

Nå er det høstsalg i VB - se alle kampanjeproduktene 

Bad og kjøkken på ønskelisten

For når høsten kommer velger nærmere halvparten av oss nordmenn å ta fatt på både små og store planer for fornyelse og oppussing. Øverst på ønskelisten står bad, kjøkken og soverom. 

– Økt velvære er nok den viktigste årsaken til at så mange ønsker å pusse opp bad og kjøkken. Det er jo ikke sånn at man må vente til flisene sprekker før man gjør noe. Her er det ofte lyst og anledning som avgjør, sier VB Rørlegger Jostein Larsen 

I tillegg er også nødvendig vedlikehold – for å opprettholde standarden – viktig for oss nordmenn når vi snakker om oppussing og fornyelse.

Pusser opp mest i Europa

Tall fra Prognosesenteret viser at vi vil bruke omtrent 72 milliarder kroner på oppussing i 2017. Nordmenn er på Europatoppen når det kommer til oppussing, og selv om kjøkken og bad ikke er det vi gjør noe med oftest, er det de to rommene som koster mest å pusse opp. 

En ting er produktene vi selger, de skal ha god kvalitet og gjøre sitt til at det er godt å være hjemme. Men for oss er jo de gode rådene like viktige å dele med kundene våre. Vannskader går jo ikke særlig godt sammen med velvære, sier Jostein. 

Enkelte vil helst gjøre alt arbeidet på egenhånd, men en del av oppussingen må du overlate til fagfolk! 

Det er nemlig en mindre hyggelig statistikk der nordmenn også er godt representert: Vannskadestatistikken. I 2016 ble det i følge tall fra Finans Norge registrert 57 990 vannskader i private hjem. 

Velg en seriøs håndverker

– Du vil ikke angre på å få gjort ting riktig. Velg en god og seriøs håndverker til de tingene du ikke kan eller skal gjøre selv, og pass på at arbeidet blir dokumentert på en god måte sånn at du har det du trenger til eventuelle forsikringssaker, reklamasjon eller boligsalg, sier Jostein.

Vil du vite mer om tilstanden på bad, kjøkken og rørsystem hjemme hos deg? Med Vannsjekken går vi gjennom alt utstyr som det går vann gjennom hjemme hos deg, og gir deg en oversiktlig tilstandsrapport.

Medlem av Huseiernes Landsforbund? Få 40% avslag på Vannsjekken. Send sms med HL til 2007 for å bli medlem for kun kr 490,- pr. år. Ta deretter kontakt med nærmeste VB Rørlegger

Fra VB Bloggen

Når du skal bygge eller pusse opp et bad bør du kjenne dine evner og begrensninger. Det er mange ting du helt sikkert kan gjøre selv, og noen oppgaver du muligens kan gjøre. Og så er det noen jobber vi rørleggere anbefaler deg å la være - uansett hvor "handy" du er. 

Skal du kjøpe nytt dusjbatteri? Da håper jeg ikke du bare går for det rimeligste eller peneste, men at du også tenker litt på hva du egentlig trenger og hvor enkelt det er å bruke. Få med deg disse tipsene.

Vi forbinder gjerne spa med luksus forbeholdt de stundene hvor vi har råd og tid til å unne oss noe spesielt. En velfortjent belønning for hardt arbeid i en ellers svært hektisk hverdag. Denne belønningen kan du hente ut hjemme hos deg selv også. Her er noen tips om hvordan du får det til